-->

طريقة عمل طاجن بامية باللحمة الضانى



طريقة عمل طاجن بامية باللحمة الضانى



المقادير
نصف كيلو لحمة ضانى قطع
نصف كيلو بامية ( متئمعة )
ربع كيلو لحمة مفرومة
بصلة كبيرة قطع صغيرة
5 فصوص ثوم كبار مفروم
قرن فلفل حار اختيارى
لتر عصير طماطم مخلوط بالخلاط
ملعقة زبدة + ملععقين زيت
ملعقة كبيرة معجون طماطم
ملح وفلفل اسود وبهارات
الطريقة
فى مقلاة نضع زيت وتشوح اللحمة القطع والبصلة ثم نضيف اللحمة المفرومة ونقلب ثم نضيف رشة فلفل اسود وبهارات ولما يتغير لونها وتدخل بالسوا نطفىء النار احنا عاوزينهم تكمل سوا بالطاجن
يجهز طاجن نضع به البامية وفوقها الثوم والفلفل الحار بعد تقطيعه
ثم نضيف اللحمة المفرومة واللحمة الضانى القطع والملح والفلفل والبهارات وعصير الطماطم ومعجون الطماطم والسمنة 
يسخن الفرن على نار عالية
يغطى الطاجن بغطاء معدنى او ورق الومنيوم او قصدير ويوضع الطاجن بالفرن حتى يغلى فى الرف السفلى ثم نهدىء النار و نتركه على نار هادئة حتى تنضج البامية حوالى نصف ساعة ثم نكشف الغطاء ونشغل الشواية ليأخد الطاجن لون خفيف

ليست هناك تعليقات:

  • سياسة الخصوصية
  • نموذج الاتصال

    الاسم

    بريد إلكتروني *

    رسالة *